Festival Cabanyal Íntim 2019

¿Qué es Cabanyal Íntim?

 

Cabanyal Íntim és un festival urbà i de proximitat, organitzat per la companyia Francachela Teatro, centrat en les arts escèniques de caràcter íntim, proper i experimental. Des de 2011, se celebra de forma anual, al llarg de dos caps de setmana consecutius, a l’interior de les cases i altres espais singulars del Cabanyal, antic barri de pescadors de València que, fins a finals de 2015, va estar amenaçat de demolició per l’especulació urbanística municipal, amb el consegüent espoli, marginació i degradació activa del mateix.
Dissenyat per a tots els públics, el nostre festival ofereix noves experiències escèniques traçant un itinerari pel barri amb espectacles contemporanis de diverses disciplines -teatre (text, objectes, gestual), dansa, circ, performance, clown, música, cabaret underground, vídeoart, poesia dramatitzada, titelles…­, amb l’objectiu de potenciar un diàleg entre la cultura teatral emergent i la idiosincràsia d’un barri, la seua història i els seus habitants.
Les propostes que presentem van més enllà de les fórmules i els llenguatges convencionals, representant-se en espais domèstics cedits de forma altruista pels mateixos veïns. Salons, dormitoris, cuines, banys o terrasses es transformen per uns dies, al costat d’altres llocs inusuals, en l’escenari dels muntatges més atrevits i innovadors.
En cada edició es planteja un lema, sempre concorde a la nostra realitat social, sobre el que les companyies creen els seus muntatges, com ara el desig, la transformació, l’avenir, la migració o la memòria.
El programa es divideix en peces llargues i curtes creades a propòsit en funció del lema plantejat; el Territori Performance, que acull les propostes més experimentals i avantguardistes; activitats paral·leles gratuïtes per a tots els públics, com tallers, taules redones, intervencions, visites guiades o presentacions; i les produccions pròpies.
En la nostra aposta per oferir una programació íntima i de proximitat, els espectacles van dirigits a grups reduïts d’espectadors. Depenent de la dimensió dels espais i de les propostes artístiques, l’aforament varia de 3 ó 4 espectadors a la vintena.
Cabanyal Íntim, per les seues característiques i objectius, és un festival pioner a la Comunitat Valenciana.

02_HEADER_completo_00000
FESTIVAL CABANYAL ÍNTIM PRESENTACIÓN CARTELL 2019
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram