Cabanyal Íntim prossegueix el seu èxtasi artístic este cap de setmana

CABANYAL ÍNTIM 2018-7361

17 May Cabanyal Íntim prossegueix el seu èxtasi artístic este cap de setmana

Cabanyal Íntim prossegueix el seu èxtasi artístic este cap de setmana

València, 17 de maig. La llibertat escènica de l’octava edició del Festival Cabanyal Íntim prossegueix este cap de setmana amb un intensa i atractiva programació multidisciplinar i activitats paral·leles que conviden al públic a viure el teatre allunyat de la quarta paret, participar en accions col·lectives de dansa, passejar pel Cabanyal davall una mirada nova, disfrutar d’un recital performatiu de poesia o submergir-se en la 4a edició de Territori Performance.

Durant tot el cap de setmana el festival oferirà més de 60 funcions de diversos espectacles en horari de matí i vesprada repletes del teatre, la dansa, el clown, la música, la poesia i la performance més experimental i rupturista.

Els espectadors podran adherir-se a l’acció col·lectiva In memoriam. Pina Bausch amb la que el festival rendeix un homenatge a la memòria de la millor coreògrafa del segle XX. Cabanyal Íntim invita este dissabte 19 de maig a vestir-se de gala i fer tots junts, sota la direcció de la coreògrafa i ballarina Ana Luján, una adaptació lliure de l’obra Seasons March (La marxa de les estacions) recorrent els carrers del barri en una acció itinerant que s’iniciarà a les 13:00h des de la Col·lectiva, seu del festival (C/Cura Planells, 2).

La llibertat d’expressió, la protesta, provocació i improvisació escènica regnaran també el dissabte en el Teatre El Musical (TEM) amb la celebració de 4a edició de Territori Performance. Contra l’eternitat dels principis, les lleis de la lògica i la immobilitat del pensament, 7 artistes y/o col·lectius prendran els racons més íntims del teatre i l’edifici del TEM -hall, escenari, sales d’assaig, oficina, etc.- amb els seues accions performatives en una sessió contínua de 3 hores ininterrompudes dónes dels 19:00 als 22:00h.

La interactuació amb el públic serà un dels pilars d’estes accions en què la Memòria, lema del 8a edició del festival, vertebrarà totes les propostes des d’enfocaments i llenguatges molt diversos. La valenciana Eva Pérez presenta Una habitación expropiada, peça catàrtica sobre els espais que habitem en la que es planteja quines possibilitats tenim d’habitar-nos nosaltres mateixos quan no pertanyem a cap lloc. La memòria com a conflicte i l’espai com a camp de batalla sustenta la performance del col·lectiu NEE2017, integrat per artistes procedents de França, Mèxic, Perú i València que proposen Conjugar el tiempo amb una deriva escènica que teix una xarxa d’estímuls.

Dins de la conjuntura política territorial de l’estat espanyol, l’artista valencià Carlos Llavata invita a presenciar Un exorcismo español, en el que exorcitzarà la jaqueta de policia armada de son pare. Espanya és també el punt de partida del creador valencià Abel Bágena, qui mostrarà el potencial polític i narratiu del cos amb Pain de Spain. Conversació performativa sobre la mort és la que ofereix el mexicà Odette Fajardo en Diálogo con mi padre y con su muerte. A través de les emocions i temors de la infància La silla cruje ens submergeix en Mares que no olvidé, i Pierna de acero és la proposta poètica que busca obrir la relació del cos i el so cap a altres modes de percebre i relacionar-se, una creació col·lectiva de Diàleg Obert.

El festival ofereix també este dissabte taules de debat, com la de La pastora, una trobada entre dones i memòria, en la que s’analitzarà en La Col·lectiva a les 11.00h la figura de Florencio Pla Meseguer, La Pastora, un dels maquis més buscats pel règim amb la participació d’historiadors, dramaturgs, investigadors i escriptors.

Ruta escènica en la intimitat de les llars del barri

La ruta escènica del Cabanyal Íntim d’este cap de setmana invita als espectadors a endinsar-se en les cases particulars del barri i altres espais singulars i conèixer als Iaios a través dels titelles d’Edu Borja, presenciar i participar en El funeral de Raúl Molero amb el Col·lectiu Isquion, descobrir La Piedra y encrucijada d’Hongaresa Teatre o seguir a peus i randes Les instruccions per a no tenir por per si ve La Pastora de La Ravalera.

El públic podrà veure i escoltar les Ombres de Cent i la mare, recórrer Atlas: la alquimia de lo cotidiano amb el teatre sensorial d’Isabel Martí i Ana Ulloa, viatjar per una California molt desconeguda amb la companyia del mateix nom o escoltar les històries en les que Nada es verdad ni mentira amb la narració escènica de Lü de Lürdes i Carlos Alcolea.

Altres propostes estimulants són Penkoletas Sisters Feminista Show, espectacle en el que Kankaneo Teatro es proposa amb l’humor i la improvisació desconstruir qualsevol etiqueta opressora imposada pel patriarcat; i el recital performatiu de poesia sonora Quieroynopuedo, que amb un fort component crític ofereix Cantataticó a la Casa del Bous, refugi artístic de Joaquín Sorolla.

El públic podrà també conèixer o redescobrir el Cabanyal a través de dos rutes pel barri molt particulars. En L’Antitour, Paolo Cammarano recorrerà la Zona Zero amb històries que en un passeig turístic ningú ens explicaria. I Marga Alcalá invita als espectadors a un Passeig per la memòria del Cabanyal.

La gran festa escènica i lúdica del Cabanyal Íntim conclourà este diumenge a les 20:30h amb una festa en el descampat de La Col·lectiva amb actuacions de música en directe i el lliurament del Premi del Públic 2018 al Millor espectacle.

Tota la programació completa en: cabanyalintim.com

Entrades disponibles en www.notikumi.com o en la seu del Cabanyal Íntim C/Cura Planells, 2.

Prensa Cabanyal Íntim

Marta Borcha

607-982272

prensacabanyalintim@gmail.com

Cabanyal Íntim prosigue su éxtasis artístico este fin de semana

Valencia, 17 de mayo. La libertad escénica de la octava edición del Festival Cabanyal Íntim prosigue este fin de semana con un intensa y atractiva programación multidisciplinar y actividades paralelas que invitan al público vivir el teatro alejado de la cuarta pared, participar en acciones colectivas de danza, pasear por el Cabanyal bajo una mirada nueva, disfrutar de un recital performativo de poesía o sumergirse en la 4ª edición de Territorio Performance.

Durante todo el fin de semana el festival ofrecerá más de 60 funciones de diversos espectáculos en horario de mañana y tarde repletas del teatro, la danza, el clown, la música, la poesía y la performance más experimental y rupturista.

Los espectadores podrán adherirse a la acción colectiva In memoriam. Pina Bausch con la que el festival rinde un homenaje a la memoria de la mejor coreógrafa del siglo XX. Cabanyal Íntim invita este sábado 19 de mayo a vestirse de gala y hacer todos juntos, bajo la dirección de la coreógrafa y bailarina Ana Luján, una adaptación libre de la obra Seasons March (La marcha de las estaciones) recorriendo las calles del barrio en una acción itinerante que se iniciará a las 13:00h desde la Col.lectiva, sede el Cabanyal Íntim (C/Cura Planells, 2).

La libertad de expresión, la protesta, provocación e improvisación escénica reinarán también el sábado en el Teatro El Musical (TEM) con la celebración de 4ª edición de Territori Performance. Contra la eternidad de los principios, las leyes de la lógica y la inmovilidad del pensamiento, 7 artistas y/o colectivos tomarán los rincones más íntimos del teatro y el edificio del TEM –hall, escenario, salas de ensayo, oficinas, cafetería, baños, etc.- con sus acciones performativas en una sesión continua de 3 horas ininterrumpidas desde las 19:00 a las 22:00h.

La interactuación con el público será uno de los pilares de estas acciones en las que la Memoria, lema del 8ª edición del festival, vertebrará todas las propuestas desde enfoques y lenguajes muy diversos. La valenciana Eva Pérez presenta Una habitación expropiada, pieza catártica sobre los espacios que habitamos en la que se plantea qué posibilidades tenemos de habitarnos nosotros mismos cuando no pertenecemos a ningún lugar. La memoria como conflicto y el espacio como campo de batalla sustenta la performance del colectivo NEE2017, integrado por artistas procedentes de Francia, México, Perú y Valencia que proponen Conjugar el tiempo con una deriva escénica que teje una red de estímulos.

Dentro de la coyuntura política territorial del estado español, el artista valenciano Carlos Llavata invita a presenciar Un exorcismo español, en el que exorcizará la chaqueta de policía armada de su padre. España es también el punto de partida del creador valenciano Abel Bágena, quien mostrará el potencial político y narrativo del cuerpo con Pain de Spain.

Conversación performativa sobre la muerte es la que ofrece el mejicano Odette Fajardo en Diálogo con mi padre y con su muerte. A través de las emociones y temores de la niñez La silla cruje nos sumerge en sus Mares que no olvidé. Y Pierna de acero es la propuesta poética que busca abrir la relación del cuerpo y el sonido hacia otros modos de percibir y relacionarse, una creación colectiva de Diàleg Obert.

El festival ofrece también este sábado varias mesas de debate, como la de La pastora, un encuentro entre mujeres y memoria, en la que se analizará en La Col.lectiva a las 11.00h la figura de Florencio Pla Meseguer, La Pastora, uno de los maquis más buscados por el régimen con la participación de historiadores, dramaturgos, investigadores y escritores.

Ruta escénica en la intimidad de los hogares del barrio

La ruta escénica del Cabanyal Íntim de este fin de semana invita a los espectadores a adentrarse en las casas particulares del barrio y otros espacios singulares y conocer a los Iaios a través de las marionetas de Edu Borja, presenciar y participar en El funeral de Raúl Molero con el Colectivo Isquion, descubrir La Piedra y encrucijada de Hongaresa Teatre o seguir a pies y puntillas Les instruccions per a no tenir por per si ve La Pastora de La Ravalera.

El público podrá también vislumbrar y escuchar les Ombres de Cent i la mare, recorrer el Atlas: la alquimia de lo cotidiano con el teatro sensorial de Isabel Martí y Ana Ulloa, viajar por una California muy desconocida con la compañía del mismo nombre o escuchar las historias de Nada es verdad ni mentira con la narración escénica de Lü de Lürdes y Carlos Alcolea.

Propuestas estimulantes, entre otras muchas, son también Penkoletas Sisters Feminista Show, espectáculo en el que Kankaneo Teatro se propone con humor e improvisación desconstruir cualquier etiqueta opresora impuesta por el patriarcado; y el recital performativo de poesía sonora Quieroynopuedo, que con un fuerte componente crítico ofrece Cantataticó en la histórica Casa del Bous, que fue refugio artístico de Joaquín Sorolla.

El público podrá también conocer o redescubrir el Cabanyal a través de dos rutas por el barrio muy particulares. En El Antitour, Paolo Cammarano recorrerá la Zona Cero con historias que en un paseo turístico nadie nos explicaría. Y Marga Alcalá invita a los espectadores a un Paseo por la memoria del Cabanyal.

La gran fiesta escénica y lúdica del Cabanyal Íntim concluirá este domingo a las 20:30h con una fiesta de clausura en el descampado de La Col.lectiva con actuaciones de música en directo y la entrega del Premio del Público 2018 al mejor espectáculo.

Toda la programación completa en: cabanyalintim.com

Entradas disponibles en www.notikumi.com o en la sede del Cabanyal Íntim C/Cura Planells, 2.

Prensa Cabanyal Íntim

Marta Borcha

607-982272

prensacabanyalintim@gmail.com

No Comments

Post A Comment

*

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram