Festival Cabanyal Íntim 2017: roda de premsa

Cabanyal Íntim 2017 rueda de prensa

14 May Festival Cabanyal Íntim 2017: roda de premsa

30 espectacles de marcat caràcter social es colaran en les cases del Cabanyal en la 7a edició del festival més íntim de València
11 estrenes absolutes
4 estrenes de la Comunitat Valenciana
1 producció pròpia

València, 3 de maig.

Amb la primavera, el Festival Cabanyal Íntim torna a portar les arts escèniques d’avantguarda a l’interior de les cases del barri i altres espais singulars. Ho farà del 18 al 28 de maig amb un teatre bolcat en els valors socials, proper i accessible a les persones, que servisca de lloc de trobada, crítica i reflexió col·lectiva. Així ho ha explicat avui en roda de premsa l’equip del festival acompanyat dels seus patrocinadors i  Paula Valero.  L’artista valenciana establida a París i autora de la imatge del cartell d’enguany, ha definit la seua creació com “una proposta poètica en la qual la presència de les ales que emergeixen de les teulades del barri reflecteix aqueixa latència que el Cabanyal està viu i que necessita el suport de tots”. Emiliano García, propietari de Casa Montaña, ha agraït al festival la seua “necessària irrupció en el barri, fa ara 7 anys, la seua continuïtat i el seu treball exemplar com a agent dinamitzador social i cultural”.

La 7a edició del festival posa enguany el seu focus d’atenció en les Migracions i obeeix, com ha explicat l’equip del Cabanyal Íntim -Isabel Caballero, Jacobo Roger, Marta Borcha, Esther Melo i Llanos Godes Medrano- a “la necessitat de donar visibilitat i manifestar-nos amb la nostra millor arma, l’art, contra el drama migratori al qual assistim”. Per aquest lema viatjaran una trentena de propostes, peces breus i de llarga durada per a tots els públics, que ens sorprendran amb les seues diferents visions i llenguatges escènics. I tot açò sense oblidar-nos de l’humor “per a allunyar-nos de la desesperança i protegir-nos de la lletjor del món”.

Cabanyal Íntim acollirà 11 estrenes absolutes i 4 estrenes a la Comunitat Valenciana amb propostes molt dispars: teatre de text, titelles i objectes, dansa i flamenc contemporani, poesia i lectures dramatitzades, música en viu o sarsuela bufa. No faltarà tampoc la performace, protagonitzada per la 3ª edició de Territori Performance que torna a les entranyes del Teatre El Musical com a espai d’experimentació i d’avantguarda escènica.

L’ADN escènic valencià estarà present en més de la meitat de les representacions com una “aposta ferma del festival per fomentar i recolzar la creació emergent que es forja en la ciutat i atorgar-li el valor i lloc que es mereix”. El valencià serà també la llengua emprada en moltes de les representacions de teatre textual d’enguany.

No faltaran en la programació els Íntims a la nit, els Íntims al carrer i les Activitats paral·leles, aquestes dues últimes gratuïtes, en les quals es desenvoluparan accions participatives, art i dansa comunitària, teatre fòrum, tallers, videomapping, i una exposició de Paula Valero que recorrerà el procés de creació del cartell que ha realitzat per al festival. El festival se sumarà també als actes d’homenatge del 150 aniversari de Blasco Ibáñez amb una lectura maratoniana de Flor de Mayo que tindrà lloc en la casa-museu de l’escriptor.

En el seu afany de potenciar un diàleg entre la cultura escènica emergent i la idiosincràsia del barri del Cabanyal, la seua història i la seua s habitants, el festival presenta enguany com a gran novetat la seua primera creació pròpia, I tornarem a sopar al carrer, coproduïda al costat de las Naves i el Institut Valencià de Cultura, de la qual es desvetllarà més informació en una roda de premsa específica. Un espectacle de teatre participatiu escrit per Xavier Puchades i Begoña Tena i dirigit per Isabel Caballero i la mateixa Tena.

 Nous patrocinadors

 Caixa Popular, el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València i Tyris se sumen enguany com a patrocinadors a l’aventura escènica i social més íntima de la ciutat. Josep Carles León, director de l’oficina de Caixa Popular del Cabanyal-Canyamelar, ha destacat que “com a model de banca de proximitat amb les persones i entitat implicada en el nostre entorn i  barris, donem suport a projectes com el Cabanyal Íntim per a donar veu a la cultura i millorar la societat. Per aquest motiu una de les activitats programades es realitzarà en les nostres instal·lacions”. Per la seua banda, Manuel Cuadrado ha explicat que “el Vicerectorat de Cultura i Igualtat s’ha volgut sumar a aquest festival perquè és un model de cultura participativa, col·laborativa i de proximitat, que incentiva la creativitat i la cultura emergent en un barri tan emblemàtic com el Cabanyal”. I Gonzalo Abia, gerent de Tyris, ha assenyalat que “la cervesa ha de participar en la vida social i cultural de la ciutat, i que millor manera de fer-ho que recolzant a aquest festival”.

Al costat dels patrocinadors del festival, col·laboració destacada és la de l’EMT, alguns dels seus autobusos recorreran la ciutat amb la imatge del festival; la de l’Ajuntament de València amb la presència del festival en el Teatre el Musical i Las Naves; així com el Proyecto Off. Els comerços i locals del Cabanyal fan també possible la realització del festival amb aportacions econòmiques o en espècie que serveixen per cobrir les dietes i/o allotjament dels artistes així com les de l’equip del festival.

30 espectáculos de marcado carácter social se colarán en las casas del Cabanyal en la 7ª edición del festival más íntimo de Valencia
11 estrenos absolutos
4 estrenos de la Comunidad Valenciana
1 producción propia

 

Valencia, 3 de mayo.

Con la primavera, el Festival Cabanyal Íntim vuelve a llevar las artes escénicas de vanguardia al interior de las casas del barrio y otros espacios singulares. Lo hará del 18 al 28 de mayo con un teatro volcado en los valores sociales, cercano y accesible a las personas, que sirva de lugar de encuentro, crítica y reflexión colectiva. Así lo ha explicado hoy en rueda de prensa en Casa Montaña el equipo del festival acompañado de sus patrocinadores y Paula Valero. La artista valenciana afincada en París y autora de la imagen del diseño del cartel de este año, ha definido su creación como “una propuesta muy poética en la que la presencia de las alas que emergen de los tejados del barrio refleja esa latencia de que el Cabanyal está vivo y que necesita el apoyo de todos”. Emiliano García, propietario de Casa Montaña, ha agradecido al festival su “necesaria irrupción en el barrio, hace ahora 7 años, su continuidad y su trabajo ejemplar como agente dinamizador social y cultural”.  

La 7ª edición del festival pone este año su foco de atención en las Migraciones y obedece, como ha explicado el equipo del Cabanyal Íntim -Isabel Caballero, Jacobo Roger, Marta Borcha, Esther Melo y Llanos Godes Medrano- a “la necesidad de dar visibilidad y manifestarnos con nuestra mejor arma, el arte, contra el drama migratorio al que asistimos”. Por este lema viajarán una treintena de propuestas, piezas breves y de larga duración para todos los públicos, que nos sorprenderán con sus diferentes visiones y lenguajes escénicos. Y todo ello sin olvidarnos del humor “para alejarnos de la desesperanza y protegernos de la fealdad del mundo”.

Cabanyal Íntim acogerá 11 estrenos absolutos y 4 estrenos en la Comunidad Valenciana con propuestas muy dispares: teatro de texto, títeres y objetos, danza y flamenco contemporáneo, poesía y lecturas dramatizadas, música en vivo o zarzuela bufa. No faltará tampoco la performace, protagonizada por la 3ª edición de Territorio Performance que vuelve a las entrañas del Teatro El Musical como espacio de experimentación y de vanguardia escénica.

El ADN escénico valenciano estará presente en más de la mitad de las representaciones como una “apuesta firme del festival por fomentar y apoyar la creación emergente que se forja en la ciudad y otorgarle el valor y lugar que se merece”. El valenciano será a su vez la lengua empleada en muchas de las representaciones de teatro textual de este año.

No faltará en la programación los Íntims a la nit, los Íntims al carrer y las Actividades paralelas,  éstas dos  últimas gratuitas, en las que se desarrollarán acciones participativas,

arte y danza comunitaria, teatro foro, talleres, videomapping,  y una exposición de Paula Valero que recorrerá el proceso de creación del cartel que ha realizado para el festival. El festival se sumará también a los actos de homenaje del 150 aniversario de a Blasco Ibáñez con una lectura maratoniana de Flor de Mayo que tendrá lugar en la casa-museo del escritor.

En su afán de potenciar un diálogo entre la cultura escénica emergente y la idiosincrasia del barrio del Cabanyal, su historia y su s habitantes, el festival presenta este año como gran novedad su primera creación propia, I tornarem a sopar al carrer, coproducida junto a Las Naves y el Institut Valencià de Cultura, de la que se desvelará más información en una rueda de prensa específica. Un espectáculo de teatro participativo escrito por Xavier Puchades y Begoña Tena y dirigido por Isabel Caballero y la misma Tena.

 Nuevos patrocinadores

Caixa Popular, el Vicerrectorado de Cultura e igualdad de la Universitat de València y Tyris se suman este año como patrocinadores a la aventura escénica y social más íntima de la ciudad. Josep Carles León, director de la oficina de Caixa Popular del Cabanyal-Canyamelar, ha destacado que “como modelo de banca de proximidad con las personas y entidad implicada en nuestro entorno y  barrios, damos soporte a proyectos como el Cabanyal Íntim para dar voz a la cultura y mejorar la sociedad. De ahí que una de sus actividades programadas se realice en nuestras instalaciones”. Por su parte, como ha explicado Manuel Cuadrado, “el Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Univeristat de València se ha querido sumar a este festival porque es un modelo de cultura participativa, colaborativa y de proximidad, que incentiva la creatividad y la cultura emergente en un barrio tan emblemático como el Cabanyal”. Y Gonzalo Abia, gerente de Tyris, ha señalado que “la cerveza debe participar en la vida social y cultural de la ciudad, y que mejor manera de hacerlo que apoyando a este festival”.

Junto a los patrocinadores del festival, colaboración destacada es la de la EMT, algunos de sus autobuses recorrerán la ciudad con la imagen del festival, la del Ayuntamiento de Valencia con la presencia del festival en el Teatro el Musical y Las Naves, así como el Proyecto Off. Los comercios y locales del Cabanyal hacen también posible la realización del festival con aportaciones económicas o en especie que sirven para cubrir las dietas y/o alojamiento de los artistas así como las del equipo del festival.

No Comments

Post A Comment

*

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram