I tornarem a sopar al carrer, presentació

28_i-tornarem-a-cenar-IMAGEN

10 May I tornarem a sopar al carrer, presentació

El 7è Cabanyal Íntim presentarà una coproducció de teatre participatiu amb Las Naves i l’Institut Valencià de Cultura

València, 26 d’abril. El Festival Cabanyal Íntim, que porta cada primavera les arts escèniques d’avantguarda a l’interior de les cases del barri valencià, presentarà en la 7a edició, programada del 18 al 28 de maig sota el lema Migracions, la seua primera producció pròpia al costat del centre d’innovació Las Naves-Ajuntament de València i l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració del Teatre El Musical.

I tornarem a sopar al carrer és el títol d’aquesta coproducció, dirigida per Isabel Caballero i Begoña Tena, la dramatúrgia de la qual signen Xavi Puchades i la mateixa Tena. El Teatre el Musical acollirà el 27 de maig, dins del marc del festival, l’estrena d’aquest espectacle i una segona representació el 28 de maig.

Fidel al compromís social del festiva és un projecte de teatre participatiu que involucra a actors professionals i veïns i col·lectius del barri del Cabanyal amb els quals s’ha treballat des del febrer passat en diversos tallers amb l’objectiu d’investigar les possibilitats artístiques d’aquests i arreplegar els sentiments, vivències, ferides, proeses, victòries i meravelles passades i presents dels habitants del barri.

“El teatre compromès, a favor dels valors socials, ha sigut sempre el nostre estendard. Un teatre proper i accessible a les persones que servisca de lloc de trobada i reflexió col·lectiva. A través d’ell i de les seues infinites varietats escèniques, el festival potencia així un diàleg entre la cultura teatral emergent i la idiosincràsia d’un barri, la seua història i els seus habitants”, explica l’equip del Cabanyal Íntim –Jacobo Roger, Isabel Caballero, Marta Borcha, Esther Melo i Llanos Godes Medrano.

 I tornarem a sopar al carrer naix de les converses amb moltes veïnes i veïns del Cabanyal, d’històries i personatges del barri reunits en llibres i audiovisuals en els últims anys. Veïnes i veïns que sempre han cedit generosament les seues veus i que ara, a més, cediran la seua presència a l’escenari en aquest espectacle. Tots junts parlarem del seu present, des del seu passat i cap al seu futur.

28_i-tornarem-a-cenar-IMAGEN

Les Migracions del festival arriben al Espai Mutant

Cabanyal Íntim torna al maig per a donar veu al drama dels refugiats i a les migracions involuntàries. Sota el lema Migracions transitaran una trentena d’espectacles que abordaran aquest tema des de diferents llenguatges i mirades escèniques. I en aquest context Las Naves, al costat de la seua participació com a productor de I tornarem a sopar al carrer, col·labora així mateix amb el festival amb l’exhibició de Sous la plage. Una performance creada Marc Villanueva i Gerard Valverde que es representarà dins del marc del festival el 19 de maig en el Espai Mutant. La performance està interpretada per Mohammad Bitari, periodista refugiat d’origen sirià-palestí, qui ens interrogarà sobre els discursos i les paradoxes generades al voltant de les revoltes àrabs i l’actual crisi migratòria.

Prensa Cabanyal Íntim Marta Borcha 607-982272 prensacabanyalintim@gmail.com

El 7º Cabanyal Íntim presenta una coproducción de teatro participativo con Las Naves y el Institut Valencià de Cultura

Valencia, 26 abril. El Festival Cabanyal Íntim, que lleva cada primavera las artes escénicas de Vanguardia al interior de las casas del barrio valenciano, presentará en su 7ª edición, programada del 18 al 28 de mayo bajo el lema Migraciones, su primera producción propia junto al centro de innovación Las Naves-Ayuntamiento de Valencia y el Instituto Valenciano de Cultura, con la colaboración del Teatro El Musical.

I tornarem a sopar al carrer es el título de esta coproducción, dirigida por Isabel Caballero y Begoña Tena, la dramaturgia de la cual firman Xavi Puchades y la misma Tena. El Teatro el Musical acogerá su estreno absoluto el sábado 27 de mayo dentro del marco del festival y ofrecerá una segunda representación el domingo 28.

Fiel al compromiso social del festival, el montaje es un proyecto de teatro participativo que involucra a actores profesionales, vecinos y colectivos del barrio del Cabanyal con los que se ha trabajado desde febrero en varios talleres con el objetivo de investigar las posibilidades artísticas de estos y recoger los sentimientos, vivencias, heridas, proezas, victorias y maravillas pasadas y presentes de los habitantes del barrio.

“El teatro comprometido, a favor de los valores sociales, ha sido siempre nuestro estandarte. Un teatro cercano y accesible a las personas que sirva de lugar de encuentro y reflexión colectiva. A través de él y de sus infinitas variedades escénicas, el festival potencia así un diálogo entre la cultura teatral emergente y la idiosincrasia de un barrio, su historia y sus habitantes”, explica el equipo del Cabanyal Íntim –Jacobo Roger, Isabel Caballero, Marta Borcha, Esther Melo y Llanos Godes Medrano.

 I tornarem a sopar al carrer nace de las conversaciones con muchas vecinas y vecinos del barrio del Cabanyal, de historias y personajes del barrio reunidos en libros y audiovisuales en los últimos años. Vecinas y vecinos que siempre han cedido generosamente sus voces y que ahora, además, cederán su presencia al escenario en este espectáculo. Todos juntos hablaremos de su presente, desde su pasado y hacia su futuro.

27_i-tornarem-a-cenar-cartel
Las Migraciones del festival llegan al Espai Mutant

Cabanyal Íntim vuelve en mayo para dar voz al drama de los refugiados y a las migraciones  involuntarias. Bajo el lema Migraciones transitarán una treintena de espectáculos que abordarán este tema desde diferentes lenguajes y miradas escénicas. Y en este contexto, Las Naves, junto a su participación como productor en I tornarem a sopar al carrer, colabora así mismo con el festival con la exhibición de Sous la plage. Una performance creada Marc Villanueva y Gerard Valverde que se representará dentro del marco del festival el 19 de mayo en el Espai Mutant. La performance está interpretada por Mohammad Bitari, periodista refugiado de origen sirio-palestino, quien nos interrogará sobre los discursos y las paradojas generadas alrededor de las revueltas árabes y la actual crisis migratoria.

Prensa Cabanyal Íntim Marta Borcha 607-982272 prensacabanyalintim@gmail.com

No Comments

Post A Comment

*

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies
Visit Us On FacebookVisit Us On YoutubeVisit Us On TwitterVisit Us On Instagram